Sony

Sony behoeft eigenlijk vrij weinig introductie want dit Japanse elektronicabedrijf is op vele terreinen vertegenwoordigd en dat al decennialang. Sony is namelijk op 7 mei 1946 opgericht door Masaru Ibuka. Vanuit een kleine werkplaats waar reparaties aan autoradio’s werden gerepareerd begon Masura Ibuka het miljardenbedrijf Sony.

Op het gebied van consumentenelektronica is Sony zeer breed vertegenwoordigd. Van stereotorens, fotocamera’s, videorecorders tot de beroemde Sony Discman. Sony heeft zich van meet af aan weten te onderscheiden. En ook op het gebied van Virtual Reality heeft Sony niet stil gezeten. Sony is namelijk zeer actief in de VR markt.

Sony is een grote speler op het gebied van Virtual Reality en gaming. Dat hebben zij bereikt door de koppeling van VR aan de PlayStation 4 en 5. Dankzij Sony is Virtual Reality in combinatie met entertainment toegankelijk geworden in de huiskamer van de consument. En ook voor een relatief lage instapprijs als je het vergelijkt met andere Virtual Reality producten.