Nintendo

Nintendo wist eind jaren 80 de wereld te veroveren met de Nintendo 8-bit spelcomputer en vanaf dat moment zou Nintendo nog jaren domineren op deze markt. Maar de werkelijke start van het bedrijf Nintendo gaat helemaal terug tot aan het jaar 1889. Toen werd Nintendo op de 23 september van dat jaar opgericht door Fusajiro Yamauchi in Kyoto, Japan.

Nintendo begon als fabrikant van de Hanafuda kaarten die met de hand geproduceerd werden. Dit was toen een geliefd en populair Japans spel. Jarenlang hield Nintendo zich bezig met gezelschapsspellen. In de jaren 70 werd de stap gezet naar de elektronische gamewereld en dit werd uiteraard een groot succes voor Nintendo.

Ook Nintendo begeeft zich op het gebied van Virtual Reality, uiteraard ook omdat de grote concurrent Sony al veel stappen verder is op veel terreinen. Maar echt succes heeft Nintendo nog niet op het gebied van VR. Zo is er wel VR mogelijk op de Nintendo Switch maar als je dit vergelijkt met andere VR-brillen loopt Nintendo enorm achter op dit vlak.

En dat is jammer aangezien de Nintendo spellen zich wel lenen voor VR. Zeker voor kinderen zou het een leuke introductie zijn met Virtual Reality. Maar ook Nintendo blijft achter de scherm druk bezig met het verbeteren en het ontwikkelen van hun VR producten.