HTC Vive Pro kopen

De HTC Vive Pro kopen? Nee dan eerst onze uitgebreide review over deze krachtige PC VR bril door. De HTC Vive Pro 2 is nu te koop voor €799,00 bij Coolblue.

htc vive pro 2 kopen online
vr bril review

Reviews door VR experts

Ons team van VR experts heeft samen 12+ jaar ervaring.

eerlijke vr bril reviews

Eerlijk en objectief

Wij testen alle VR brillen zelf en schrijven 100% eerlijke reviews.

uitgebreide review vr bril

Volledige informatie

Na het lezen van deze review weet je alles over de HTC Vive.

HTC Vive Pro aanbieding

Wanneer je een high-end VR bril wilt kopen zoals de HTC Vive, wil je natuurlijk niet meer betalen dan nodig. Via VR-bil.nl vergelijk je snel de prijzen van alle Nederlandse webshops die deze headset in het assortiment hebben. Alle prijzen en voorraden worden 24 uur per dag up-to-date gehouden, zo betaal jij als bezoeker van VR-bril.nl nooit meer dan nodig voor je nieuwe headset!

Waar kan je de HTC Vive Pro 2 kopen?

De HTC Vive Pro is in korte tijd zeer populair geworden, dus als je op zoek gaat om de HTC Vive Pro te kopen dan wil je natuurlijk ook weten waar deze te koop is en voor welke prijzen. Onze redactie heeft dat voor jou al uitgezocht. In de onderstaande winkels kun jij de HTC Vive Pro kopen. Ook zie je de actuele prijzen erbij vermeldt staan.

vr bril kopen bij coolblue

Coolblue Beste Keuze ✓

HTC Vive Pro 2 in alle samenstellingen op voorraad!

9.8

 • Full Kit: bevat alles wat je nodig hebt
 • Vandaag besteld, morgen in huis
 • Uitstekende service

HTC Vive Pro specs

Wanneer je een goede vergelijking wilt maken tussen de HTC Vive Pro en de HTC Vive Pro 2 kun je hier alle specificaties vinden van beide modellen. De tabel is erg eenvoudig in gebruik en door het gebruik van de zoekfunctie kun je heel makkelijk de verschillende specificaties ontdekken. Op die manier krijg je een goed inzicht van alle specificaties.

Merk HTC HTC
Type Vive Pro 2 (Full Kit) Vive Pro (Full Kit)
Jaar van release 2021 2018
Geschikt voor computers Ja Ja
Geschikt voor smartphones Nee Nee
Actieve VR bril Nee Nee
Resolutie 4896 x 2248 2880 x 1600
Verversingssnelheid 120 Hz 90 Hz
Gezichtsveld 120 ° 110 °
Schermtype LCD AMOLED
Verstelbare lenzen Ja Ja
Positionele tracking Ja Ja
Rotationele tracking Ja Ja
Room-scale tracking Ja Ja
Six Degrees of Freedrom (6 DoF) Ja Ja
Inclusief controller(s) Ja, 2 stuks Ja, 2 stuks
Motion controls Ja Ja
Haptic feedback Ja Ja
Ingebouwde speakers Ja Ja
Ingebouwde opslagcapaciteit Geen Geen
Geschikt voor brildragers Ja Ja
Oogkussens vervangbaar Ja Ja
 • htc vive pro 2 kopen
 • htc vive pro 2 webshop
 • htc vive pro 2 review
 • htc vive pro 2 online kopen
 • htc vive pro 2 online bestellen
 • htc vive pro 2 kopen accessoires
 • htc vive pro 2 bestellen
 • htc vive pro 2 kopen
 • htc vive pro 2 webshop
 • htc vive pro 2 review
 • htc vive pro 2 online kopen
 • htc vive pro 2 online bestellen
 • htc vive pro 2 kopen accessoires
 • htc vive pro 2 bestellen

HTC Vive Pro review

Wij hebben voor jou de HTC Vive Pro uitvoerig voor jou getest zodat je een goed beeld hebt wat je van de HTC Vive Pro kunt verwachten. Wat opvalt is het draagcomfort van HTC Vive Pro. Bij de voorganger van de HTC Vive pro werkte dit met klittenband en bij de HTC Vive pro zet je de band vast met een draaiknop achter op het hoofd. Dit heeft als voordeel dat je maar eenmaal hoeft te stellen.

Wat ook erg mooi is dat is de toevoeging van de HTC Wireless Adapter waarmee je draadloos een geweldige VR ervaring kunt hebben. En last but not least de HTC Vive Pro Eye is een geweldige optionele accessoire die je kunt kopen. De HTC Vive Pro Eye zorgt namelijk voor een goede oog tracking. Daardoor wordt de VR ervaring nog realistischer en prettiger in gebruik.

HTC Vive Pro controllers

De HTC Vive Pro heeft controllers nodig om een optimale VR beleving te kunnen realiseren. Dit heeft er namelijk mee te maken dat de controllers van de HTC Vive Pro belangrijk zijn voor de tracking. Door een goede tracking weet de VR bril namelijk welke bewegingen jij maakt en zet dit om in actie in de Virtual Reality omgeving. Zonder een goede tracking heb je dus geen goede VR beleving.

De HTC Vive Pro controller maakt gebruikt van hand tracking maar ook vinger tracking waardoor het nog makkelijker wordt om de bewegingen van jou te registreren en daardoor zorg te dragen voor een goede communicatie in de Virtual Reality en dus een optimale Virtual Reality beleving.

HTC Vive Base Station

Een goede tracking is van cruciaal belang wanneer je een goede Virtual Reality beleving wilt ervaren. Zonder een goede tracking is bijvoorbeeld een VR game spelen enorm frustrerend. De bewegingen van jou als persoon zullen dan niet matchen met de virtuele wereld waar je je in bevindt. Als je een goede tracking wilt is het aan te raden om het HTC Vive Base Station te kopen.
De Base stations plaats je op 2 meter hoogte. Zet ze op 5 meter afstand van elkaar zo krijg je een optimale 360 graden tracking.

Wat zit er in de doos?

Wanneer je de HTC Vive Pro koopt dan verschilt het per pakket wat er allemaal in de doos meegeleverd zit. Er zijn namelijk verschillende soorten pakketten. Als je namelijk het basispakket neemt krijg je alleen de bril geleverd. Je hebt dan dus nog geen controllers en basisstations. Bij de HTC Vive Pro 2 is dit evenzo.

Om die reden is dan ook het advies om te gaan voor de HTC Vive Pro Full Kit omdat hier alles meegeleverd zit wat je nodig hebt om een optimale Virtual Reality beleving te ervaren. Wanneer je alle onderdelen los zou kopen ben je ook zeker duurder uit dan wanneer je de HTC Vive Pro 2 Full Kit koopt.

In de HTC Vive Pro Full Kit vind je namelijk de HTC Vive Pro bril, 2 Vive controllers, de aansluitadapter voor de VR-headset, de HTC Vive Pro sensoren 2 stuks, de link box, de synchronisatiekabel, de DisplayPort kabel en de USB-kabel. Een volledig compleet pakket dus!

HTC Vive Pro

Op 5 april 2016 werd de HTC Vive Pro uitgebracht op de markt. Hoewel de HTC Vive qua kwaliteit een prima VR-bril is natuurlijk de HTC Vive Pro 2 op verschillende gebieden enorm verbeterd. Als je onbekend bent de wereld van Virtual Reality dan is de HTC Vive een prima instapmodel. Het design is strak en eenvoudig, de tracking van de bril is prima en het systeem biedt voldoende opslag.

Wil je echter een echte goede VR ervaring dan is de stap naar de HTC Vive Pro 2 toch echt aan te raden! Op het gebied van comfort, grafische prestaties maar ook tracking scoort de HTC Vive Pro 2 toch echt het beste! Maar toch is de HTC Vive Pro een prima instapmodel om kennis te maken met de VR beleving.

HTC Vive Pro Full Kit

De HTC Vive Pro Full Kitt biedt alles wat je nodig hebt om te kunnen starten met VR. Als je namelijk gaat starten met VR is het wel zo fijn dat je gelijk een goede ervaring hebt. De HTC Vive Pro Full Kit biedt de beste start omdat je daarmee alles geleverd krijgt. De VR bril van de HTC Vive Pro Full Kit is ook verbeterd doordat je met een draaiknop de band voor de headset goed kan afstellen.

Daarnaast krijg je gelijk 2 controllers meegeleverd in de HTC Vive Pro Full kit en heb je ook gelijk 2 HTC Vive Pro sensoren waardoor je een betere tracking kunt genereren. Daarnaast heb je een gezichtsveld van 110 graden. Dit is heel handig omdat je daardoor geen last hebt van storende hoeken in je gezichtsveld.

Ook is de prijs en kwaliteitverhouding goed want als je alle onderdelen zoals de controllers en de HTC Vive Pro sensoren zou kopen ben je duurder uit. Zeker als je ook mee laat wegen in je besluit dat je bij de HTC Vive Pro Full kit ook een verbeterde bril krijgt door een beter draagsysteem.

HTC Vive Pro met wireless adapter

De beleving van de HTC Vive Pro wordt nog beter wanneer je de HTC Vive Pro wireless adapter aanschaft. De wireless adapter stelt je namelijk in staat om draadloos gebruik te maken van de HTC Vive Pro. Daardoor heb je de volledige bewegingsvrijheid en dat is veel prettiger in gebruik. De adapter biedt een bereik tot 6x 6 meter dus dat is een flinke oppervlakte.

HTC Vive Pro Eye

De HTC Vive Pro Eye zorgt ervoor dat je een zeer nauwkeurige eye tracking krijgt en dit werkt echt perfect wanneer je aan het gamen bent. Je kunt namelijk veel nauwkeuriger richten tijdens de games doordat je ogen goed gevolgd worden. De HTC Vive Pro Eye is daarbij echt een onmisbare accessoire.

Voordelen

 • Haarscherp 5k-beeld
 • ondersteunt 3D-geluid
 • Veel uitbreidingsmogelijkheden
 • Eenvoudig in gebruik

Nadelen

 • Krachtige game-pc vereist
 • De headset is behoorlijk aan de prijs

HTC Vive Pro 2

De HTC Vive Pro 2 is de opvolger van de HTC Vive Pro. In vele opzichten zijn er gelijkenissen tussen de HTC Vive Pro 1&2 maar uiteraard biedt de HTC Vive Pro 2 veel verbeteringen. Waaronder de VR-bril van de HTC Vive Pro 2. De bril van de HTC Vive Pro 2 beschikt namelijk over 3D geluid en dat is aannemelijk beter dan het stereogeluid van de HTC Vive pro.
De HTC Vive Pro 2 beschikt over een 5k resolutie scherm en dat is aanzienlijk beter dan het scherm van HTC Vive Pro en verreweg de beste resolutie in vergelijking met andere VR brillen. HTC Vive Pro 2 is geschikt voor snelle games in tegenstelling tot de HTC Vive Pro. Dit komt doordat de HTC Vive Pro 2 beschikt over 120 Hertz en daardoor wordt het snel enorm snel ververst.

Ook het design van de HTC Vive Pro 2 verschilt enorm met het design van de HTC Vive Pro. Het is net even wat strakker en mooier afgewerkt. Ook het draagcomfort is verbeterd en scoort de nodige punten.

HTC Vive Pro 2 – headset only

Wanneer je basis wilt starten met Virtual Reality dan is het een optie om de HTC Vive Pro Headset only te bestellen. In dit pakket zit alleen de bril en de benodigde kabels meegeleverd. Het nadeel is dat de aansluitkabels en basisstation die je nodig hebt, hier niet bijgeleverd zijn. De HTC Vive Pro 2 headset is flink verbeterd wanneer je het vergelijkt met de HTC Vive Pro headset.

Hij maakt gebruik van 3D geluid, het draagcomfort is verbeterd en de beelden worden uitgezonden i 5K resolutie waardoor de Virtual Reality beleving nóg intenser wordt. Daarnaast maakt de HTC Vive Pro 2 bril gebruik van een ingebouwd microfoon en koptelefoon waardoor je geen aparte headset hoeft aan te sluiten.

Het gezichtsveld van 120 graden van de HTC Vive Pro 2 zorgt ervoor dat je niet tot nauwelijks hoeken ziet die hinderlijk kunnen zijn in de spelbeleving van VR en dat is toch echt wel een grote verbetering! Daardoor wordt de Virtual Reality ervaring nog intenser.

HTC Vive Pro 2 Full Kit

Als je de HTC Vive Pro 2 wilt kopen dan is het echt een aanrader om de HTC Vive Pro 2 Full Kit te kopen. Dit heeft namelijk als voordeel dat je alle benodigde accessoires hebt om gelijk goed van start te kunnen gaan met de HTC Vive Pro 2. Zo krijg je 2 controllers bijgeleverd en de HTC Vive Pro 2 sensoren die tracking nog beter mogelijk maken en dus een betere VR ervaring bieden.

Ook is de headset van de HTC Vive Pro 2 Full kit verbeterd waardoor de VR-bril een beter draagcomfort biedt en makkelijker af te stellen is door de draaiknop achterop het hoofd. Daarmee blijf je niet eindeloos afstellen aan het masker. De HTC Vive Pro 2 Full Kit zorgt ervoor dat je gemakkelijk en snel, zorgeloos kunt starten in de wereld van Virtual Reality.

Deze HTC Vive Pro 2 Full Kit is dus meer dan de moeite van de extra investering waard. Het lijkt misschien prijzig maar je krijgt er ook zeker een hoop voor terug.

Conclusie en eindoordeel

De HTC Vive Pro is een prima instapmodel wanneer je wilt kennis maken met de wereld van Virtual Reality. Wanneer je echt een goede VR ervaring wil is het zeer verstandig om uit te breiden naar de HTC Vive Pro 2 Full kit.

HTC Vive Pro kopen
7.7
Prijs
6
Beeldkwaliteit
9
Draagcomfort
8,5

HTC Vive Pro 2 met wireless adapter

De HTC Vive Pro 2 wireless adapter maakt het gebruik van de HTC Vive Pro 2 nog prettiger doordat je nu niet meer verbonden zit aan draden maar gewoon compleet vrij bent in je bewegingen. De wireless adapter zorgt ervoor dat je tot 6×6 meter aan bereik hebt dus je bent ook totaal niet gebonden aan een kleiner oppervlakte, want 6×6 meter is behoorlijk aan de ruime kant.

Voordelen

 • Haarscherp 5k-beeld
 • Koptelefoon en microfoon ingebouwd
 • 120 graden gezichtsveld

Nadelen

 • Dure game-pc nodig
 • Een van de allerduurste vr-brillen

Conclusie en eindoordeel HTC Vive Pro 2

De HTC Vive Pro 2 is een goede verbeterde versie op de HTC Vive Pro en biedt een veel betere Virtual Reality ervaring door 5K resolutie die het scherm biedt en de verbeteringen aan de bril met betrekking tot de ingebouwde headset en koptelefoon. Ook het 3D geluid maakt de VR ervaring veel intenser.

HTC Vive Pro 2 kopen
7.0
Prijs
3
Beeldkwaliteit
10
Draagcomfort
8,5

Is je computer snel genoeg voor de HTC Vive Pro?

De HTC Vive Pro 1&2 zijn fantastische VR brillen maar ze hebben een nadeel en dat is dat je over een krachtige pc moet beschikken om de HTC Vive Pro 1&2 te kunnen draaien. Om de HTC Vive Pro te kunnen draaien heb je minimaal een Intel Core i5-4590 of AMD FX 8350 processor nodig. Een grafische kaart NVIDIA GTX 970 of AMD RADEON R9 290 en een werkgeheugen van RAM 4GB.

Daarnaast moet het besturingssysteem minimaal Windows 7 over hoger zijn, een USB Poort A 2.0 en video uitgang HDMI 1.4 of Displayport 1.2. En dit zijn dan de minimale eisen. Het liefst mogen de specificaties nog beter zijn wil je het systeem echt soepel kunnen draaien.

Wanneer je niet de beschikking hebt over een krachtige pc kun je beter voor de Oculus Quest 2 kiezen want daar heb je geen pc voor nodig.

HTC Vive Pro installeren

Het installeren van de HTC Vive Pro 1 & 2 is vrij eenvoudig. Allereerst moet je ervoor zorgen dat de hardware van de HTC Vive Pro volgens de handleiding geplaatst wordt. Daarna download je de HTC Vive Pro software en is het een kwestie van de installatie volledig uit laten voeren. Zorg ervoor dat je de installatie niet onderbreekt.

Draagcomfort van de Vive Pro

Het draagcomfort van de HTC Vive Pro is prima in orde. Maar wil je echt een prettig draagcomfort dan moet je de HTC Vive Pro 2 hebben. Deze bril is beter af te stellen. Zeker wanneer je lange gamesessies draait is dit heel erg fijn omdat het dan vaak wel kan gaan irriteren.

Uiterlijk

Het uiterlijk van de HTC Vive Pro 1 is strak en netjes afgewerkt. Maar de HTC Vive Pro 2 wint het eerlijkheidshalve wel qua uiterlijke vormgeving. Alles is net even wat mooier afgewerkt en de kleuren komen ook beter naar voren.

Tracking

Hoe mooi de Virtual Reality bril ook is, als de tracking van de VR-headset niet goed is zal de spelbeleving ook niet prettig zijn. Dit komt doordat de tracking ervoor zorgt dat jouw lichaamsbewegingen (hand, gezicht, ogen, vinger) van belang zijn om dit om te zetten in actie in jouw virtuele wereld. Als de tracking niet goed is dan zal dit zeer vervelend aanvoelen in de VR wereld.

De HTC Vive Pro 1&2 maken gebruiken van gezicht, hand en vinger tracking. Maar als je echt zeker wilt zijn van een goede tracking dan is het verstandig om de HTC Vive Pro Eye te gebruiken. Deze zorgt ervoor dat er tracking op je ogen plaatsvindt en daardoor kun je bijvoorbeeld makkelijker richting tijdens games.

HTC Vive Pro games

Een goede VR-bril alleen is niet genoeg. Goede games zijn ook belangrijk. Voor de HTC Vive Pro zijn er veel goede titels beschikbaar. Maar de allerbeste game voor de HTC Vive Pro is in onze opinie Skyrim. Skyrim voert je echt mee in een andere wereld. Maar ook Arizone Sunshine en Fallout 4 mogen zeker niet aan deze lijst ontbreken. Dit zijn ook geweldige games voor jouw HTC Vive Pro.

Veelgestelde vragen

Hier vind je de antwoorden op de meest gestelde vragen over zowel de HTC Vive Pro 1 en de HTC Vive Pro 2.

1. Wat is het belangrijkste verschil tussen de HTC Vive Pro 1 en 2?

De HTC Vive Pro 2 is de nieuwste release en heeft de verbeterpunten van de HTC Vive Pro 1 opgepakt. Zo heeft de HTC Vive Pro 2 een 5K scherm, 3D geluid, sneller systeem en kan daardoor ook krachtigere games aan. Ook het draagcomfort van de bril is verbeterd.

2. Waarom is de HTC Vive Pro 2 zo duur?

De HTC Vive Pro 2 heeft veel verbeteringen aangebracht ten opzichte van de HTC Vive Pro 1. En daar betaal je natuurlijk ook voor. Je kunt genieten van mooier geluid, betere tracking en je kunt krachtigere games spelen.

3. Hoe snel moet mijn pc zijn om met de HTC Vive Pro 1 of 2 te kunnen gamen?

Je hebt een krachtige pc nodig om de HTC Vive Pro 1 of 2 te kunnen draaien. Je hebt minimaal een Intel Core i5-4590 of AMD FX 8350 processor nodig en een sterke videokaart zoals de NVIDIA GTX 970 of AMD RADEON R9 290 en een werkgeheugen van RAM 4GB.

4. Welke games zijn het leukst om met de HTC Vive Pro te spelen?

Skyrim is een fantastische game om te spelen maar ook Fallout 4 en Arizone Sunshine. Maar er zijn eindeloos veel mooie games voor de HTC Vive Pro.

5. Is de HTC Vive Pro gemakkelijk te installeren?

Het installeren van de HTC Vive Pro is zeer eenvoudig. De installatie wijst eigenlijk zichzelf. Het is een kwestie van de software downloaden, en installeren. Wel is het belangrijk dat de installatie niet onderbroken wordt.

Heb je een andere vraag over de HTC Vive Pro 2?

Zit je nog met vragen over de HTC Vive Pro 2? Neem contact op met onze redactie voor gratis en vrijblijvend advies. Gerrit is onze nummer 1 VR expert, je bereikt hem via gerrit@vr-bril.nl.

Over de auteur

gerrit vr expertDeze review over de HTC Vive Pro 2 VR bril is geschreven door Gerrit. Gerrit is het meest deskundige lid van onze redactie en ‘VR nerd’ van het eerste uur. Denk je erover om binnenkort je eerste VR bril aan te schaffen, misschien wel de HTC Vive Pro 2? Met vragen kun je altijd bij onze redactie terecht, we beloven je binnen uiterlijk 3 werkdagen van reactie te voorzien. Onze redactie is bereikbaar via info@vr-bril.nl.