Apple

Wie kent het bekende elektronica merk met de afgehapte appel nu niet? Apple is al jaren een fenomeen. Het begon allemaal op 1 april 1976 toen Steve Jobs het elektronicabedrijf oprichtte. Apple wist zich vrij snel op de markt te zetten met hun computer system die voor die tijd ongekende prestaties wisten te leveren.

Op het gebied van Virtual Reality is Apple al jaren vrij stil, tot op 6 juni 2023: Apple heeft de Apple Vision Pro VR bril aangekondigd. Vanzelfsprekend lees je de volledige review over deze krachtige, maar ook zeer prijzige VR bril, hier op VR-bril.nl.

Ook voordat de Vision Pro werd uitgebracht was Apple al bezig met de ontwikkeling van apps voor in de iStore, maar een echte eigen VR-bril release vond tot op heden geen plaats. Op 23 mei 2022 kwam er wel naar buiten dat de eerste VR-bril van Apple nu eindelijk voor een release gepland staat. De bril zou Virtual Reality combineren met Augmented Reality (AR).

Augmented Reality (AR) is anders ten opzichte van Virtual Reality (VR). Met Virtual Reality creëer je een virtuele wereld die niet echt bestaat maar met Augmented Reality blijf je in je werkelijk omgeving alleen worden en virtuele objecten aan je wereld toegevoegd. Je kunt dan bijvoorbeeld nieuwe meubels in je eigen woonkamer plaatsen om te kijken of dit mooi staat.